Black IPA ... c'est bon?
2 participants
Page 1 sur 1
Black IPA ... c'est bon?
je me demande si je devrais brasser ça...
C'est bon?
j'adore les IPA; j'aime un peu les bières noir.
Je connais plusieurs personnes qui adore les bières noir.
les américains ça commence à être populaire chez eux des Black IPA.
comme celle là:
PITCH BLACK IPA
SMOOTH, DARK AND HOPPY
PITCH BLACK IPA TAKES YOU TO THE DARK SIDE WITH OUR TAKE ON CASCADIAN DARK ALE. DEBITTERED BLACK MALT LENDS A MIDNIGHT HUE ALONG WITH RICH, TOASTY MALT FLAVOR. GENEROUS DOSES OF ALCHEMY AND CASCADE HOPS PROVIDE A COMPLEX HERBAL AROMA AND SUBTLE CITRUS NOTE, BALANCED PERFECTLY BY A SMOOTH WIDMER BROTHERS FINISH. EMBRACE THE DARK SIDE.
http://widmerbrothers.com/beer/#pitch-black-ipa
C'est bon?
j'adore les IPA; j'aime un peu les bières noir.
Je connais plusieurs personnes qui adore les bières noir.
les américains ça commence à être populaire chez eux des Black IPA.
comme celle là:
PITCH BLACK IPA
SMOOTH, DARK AND HOPPY
PITCH BLACK IPA TAKES YOU TO THE DARK SIDE WITH OUR TAKE ON CASCADIAN DARK ALE. DEBITTERED BLACK MALT LENDS A MIDNIGHT HUE ALONG WITH RICH, TOASTY MALT FLAVOR. GENEROUS DOSES OF ALCHEMY AND CASCADE HOPS PROVIDE A COMPLEX HERBAL AROMA AND SUBTLE CITRUS NOTE, BALANCED PERFECTLY BY A SMOOTH WIDMER BROTHERS FINISH. EMBRACE THE DARK SIDE.
http://widmerbrothers.com/beer/#pitch-black-ipa
Re: Black IPA ... c'est bon?
De mon côté, je n'ai que peu d'expérience avec les Black IPA, mais j'ai bien apprécié le style jusqu'à maintenant.
Je me souviens entre autre de la Pénombre du Dieu du Ciel. Ils la servaient à la fois en cask et en keg standard, les deux étaient plutôt différentes. J'avais bien aimé la version cask, les arômes de houblon explosaient en bouche et la texture était très intéressante! Il y a aussi la Racoon de la brasserie le Naufrageur qui n'était pas mauvaise.
Si tu es un fan du côté "malté" des bières foncées et de l'amertume des IPA, tu vas certainement trouver cette combinaison intéressante! De toute façon, tu ne perds pas grand chose à l'essayer!
edit: Personellement, ma prochaine bière à brasser sera une "india wee-heavy". C'est en quelque sorte un hybride de Scoth Ale et de IPA. Si vous avez l'occasion de goûter à La Chose du Trou du Diable, vous saurez de quoi je parle!
Je me souviens entre autre de la Pénombre du Dieu du Ciel. Ils la servaient à la fois en cask et en keg standard, les deux étaient plutôt différentes. J'avais bien aimé la version cask, les arômes de houblon explosaient en bouche et la texture était très intéressante! Il y a aussi la Racoon de la brasserie le Naufrageur qui n'était pas mauvaise.
Si tu es un fan du côté "malté" des bières foncées et de l'amertume des IPA, tu vas certainement trouver cette combinaison intéressante! De toute façon, tu ne perds pas grand chose à l'essayer!
edit: Personellement, ma prochaine bière à brasser sera une "india wee-heavy". C'est en quelque sorte un hybride de Scoth Ale et de IPA. Si vous avez l'occasion de goûter à La Chose du Trou du Diable, vous saurez de quoi je parle!
P-A- Messages : 703
Age : 36
Date d'inscription : 12/09/2011
Localisation : Sherbrooke
Re: Black IPA ... c'est bon?
La Houblon noir - des Brasseurs du monde est trop golding; genre de black ipa anglaise...
j'ai une éceurette aïgue de golding trop présent; quand ça goûte juste ça pratiquement.
Dernière édition par Pasc'Ale le Jeu 09 Fév 2012, 15:17, édité 1 fois
Re: Black IPA ... c'est bon?
http://www.beerpal.com/brain/styles.htm
"American Black Ale
The recently developed American Black Ale (ABA) is the product of American craft brewers’ love affair with hops, and their constant desire to innovate and push the envelope. Believed to have originated at the Vermont Pub and Brewery in 1994, the style has surged in popularity since 2007, especially in the Pacific Northwest region, prompting many to refer to it as a Cascadian Dark Ale. The ABA, often called a Black IPA, is similar to its predecessor, the India Pale Ale, but has had its malt bill modified to include a small percentage of highly kilned or roasted malts, giving the beer a dark brown or black appearance. The aromas are typically grassy, spicy, floral, citrussy and/or piny, thanks to aggressive quantities of hops being added at the end of the boil and as dry-hops. Despite its dark color, the malt flavors are typically in the background as they are dominated by ample bitterness and hop flavor. Flavors are resinous and citrussy, and in some versions the dark malts can lend light caramel, chocolate, coffee, or ashy flavors to the beer. The alcohol content for ABAs is typically in the 5.5%-8% by volume range."
autre endroit: http://www.homebrewersassociation.org/forum/index.php?topic=7508.0
"American Black Ale
The recently developed American Black Ale (ABA) is the product of American craft brewers’ love affair with hops, and their constant desire to innovate and push the envelope. Believed to have originated at the Vermont Pub and Brewery in 1994, the style has surged in popularity since 2007, especially in the Pacific Northwest region, prompting many to refer to it as a Cascadian Dark Ale. The ABA, often called a Black IPA, is similar to its predecessor, the India Pale Ale, but has had its malt bill modified to include a small percentage of highly kilned or roasted malts, giving the beer a dark brown or black appearance. The aromas are typically grassy, spicy, floral, citrussy and/or piny, thanks to aggressive quantities of hops being added at the end of the boil and as dry-hops. Despite its dark color, the malt flavors are typically in the background as they are dominated by ample bitterness and hop flavor. Flavors are resinous and citrussy, and in some versions the dark malts can lend light caramel, chocolate, coffee, or ashy flavors to the beer. The alcohol content for ABAs is typically in the 5.5%-8% by volume range."
autre endroit: http://www.homebrewersassociation.org/forum/index.php?topic=7508.0
Sujets similaires
» deviner cest quoi ma nouvelle acquisition !!!!
» Black IPA ; Suggestion ?
» help - BLack IPA - extract
» Black Friday
» Juxtaposition Black Pilsner - 10% abv, 100 IBU
» Black IPA ; Suggestion ?
» help - BLack IPA - extract
» Black Friday
» Juxtaposition Black Pilsner - 10% abv, 100 IBU
Page 1 sur 1
Permission de ce forum:
Vous ne pouvez pas répondre aux sujets dans ce forum