HACKER-PSCHORR HEFE WEISSE (bière pour ma blonde aussi ;)
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Fil aka Félix
Paco
Pasc'Ale
7 participants
Les Passionnés de la Bière :: VOUS PRÉFÉREZ LE FAIRE VOUS MÊME :: Vos recettes, les clones et vos expériences
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Re: HACKER-PSCHORR HEFE WEISSE (bière pour ma blonde aussi ;)
faire tremper de l'écorce de riz d'avance faut pas oublier que ça refroidie notre mash quand on ajouter ça!!! :affraid:
normalement je suis toujours parfait avec beersmith.
mais là j'étais à 53°C au lieu du 66°C; à cause du 500gr d'écorce de riz mouillé à température pièce. :shock:
normalement je suis toujours parfait avec beersmith.
mais là j'étais à 53°C au lieu du 66°C; à cause du 500gr d'écorce de riz mouillé à température pièce. :shock:
Re: HACKER-PSCHORR HEFE WEISSE (bière pour ma blonde aussi ;)
xamarillo a écrit:hey t'es de charlesbourg toi. ça te tente pas de faire parti du club de dégustion qu'on tente de partir?
http://www.clubdesbieres.com/?topic=club-de-degustation-ville-de-quebec
Salut
Je viens de tomber sur ce message par hasard. Je crois que tu pourrais trouver plus d'intéressé si tu partais un sujet distinct. Quesque t'en pense ? Pour ma part je suis intrigué et intéressé. Tiens nous au courant.
SciYan- Admin
- Messages : 1871
Age : 43
Date d'inscription : 29/09/2010
Localisation : Québec
Re: HACKER-PSCHORR HEFE WEISSE (bière pour ma blonde aussi ;)
Ya de la vie ladedans!!! ayoye j'amais vue autant!
Franziskaner Hefe Weisse beer Clone first fermentation
désolé le gars à la caméra il en arrache pas mal... lol na non pas soul...
Franziskaner Hefe Weisse beer Clone first fermentation
désolé le gars à la caméra il en arrache pas mal... lol na non pas soul...
Re: HACKER-PSCHORR HEFE WEISSE (bière pour ma blonde aussi ;)
:affraid:
le couvert a ouvert... de la broue partout!!!!
bordel c'est bien vivant ste levure là!!!
le couvert a ouvert... de la broue partout!!!!
bordel c'est bien vivant ste levure là!!!
Re: HACKER-PSCHORR HEFE WEISSE (bière pour ma blonde aussi ;)
100% Top cropping yeast
Paco- Admin
- Messages : 1102
Age : 50
Date d'inscription : 12/12/2009
Localisation : Valcourt, Québec
Re: HACKER-PSCHORR HEFE WEISSE (bière pour ma blonde aussi ;)
c'est ti le seul type de bière que ça va arriver???
j'ai placé 3 sert joint sur la chaudière cette nuit...
j'ai placé 3 sert joint sur la chaudière cette nuit...
Re: HACKER-PSCHORR HEFE WEISSE (bière pour ma blonde aussi ;)
ce que j'ai du faire pour réussir à dormir cette nuit:
j'espère que j'ai pas trop perdu de levure hein?
ça là ralenti pas mal après que ça là déborder.
j'espère que j'ai pas trop perdu de levure hein?
ça là ralenti pas mal après que ça là déborder.
Re: HACKER-PSCHORR HEFE WEISSE (bière pour ma blonde aussi ;)
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Weizenbock "Style Profile"
(5 gallons/19 L, all-grain) OG = 1.082 FG = 1.021, IBU = 23 SRM = 19 ABV = 8.1%
Ingredients
8.8 lb. (4 kg) Best Malz dark wheat malt (8 °L)
4.4 lb. (2 kg) Best Malz Pilsner malt (2 °L)
2.2 lb. (1 kg) Best Malz Munich malt (8 °L)
7.1 oz. (200 g) Franco-Belges caramel Munich malt (40 °L)
7.1 oz. (200 g) Castle Special B malt (120 °L)
3.5 oz. (200 g) Thomas Fawcett pale chocolate malt (200 °L)
5.36 AAU Hallertau pellet hops, (1.34 oz./38 g at 4% alpha acids) (60 min.)
Wyeast 3068 (Weihenstephan Weizen) or White Labs WLP300 (Hefeweizen Ale) yeast
Step by Step
Mill the grains and dough-in targeting a mash of around 1.5 quarts of water to 1 pound of grain (a liquor-to-grist ratio of about 3:1 by weight) and a temperature of 152 °F (67 °C). Hold the mash at 152 °F (67 °C) until enzymatic conversion is complete. Infuse the mash with near boiling water while stirring or with a recirculating mash system raise the temperature to mash out at 168 °F (76 °C).
Sparge slowly with 170 °F (77 °C) water, collecting wort until the pre-boil kettle volume is around 6.5 gallons (24.4 L) and the gravity is 1.062 (15.3 °P).
The total wort boil time is 90 minutes, which helps reduce DMS in the finished beer and increases melanoidin formation. Add the bittering hops with 60 minutes remaining in the boil. I skip using kettle finings in this beer. Chill the wort rapidly to 62 °F (17 °C), let the break material settle, rack to the fermenter, pitch the yeast and aerate thoroughly. The proper pitch rate is three packages of liquid yeast or one package of liquid yeast in an appropriate starter.
Ferment at 62 °F (17 °C) until the beer attenuates fully. With healthy yeast, fermentation should be complete in a week, but don’t rush it. The cooler than average ale fermentation temperature can extend the time it takes for complete attenuation. Rack to a keg and force carbonate or rack to a bottling bucket, add priming sugar, and bottle. Target a carbonation level of 2.5 to 3 volumes.
Weizenbock "Style Profile"
(5 gallons/19 L, all-grain) OG = 1.082 FG = 1.021, IBU = 23 SRM = 19 ABV = 8.1%
Ingredients
8.8 lb. (4 kg) Best Malz dark wheat malt (8 °L)
4.4 lb. (2 kg) Best Malz Pilsner malt (2 °L)
2.2 lb. (1 kg) Best Malz Munich malt (8 °L)
7.1 oz. (200 g) Franco-Belges caramel Munich malt (40 °L)
7.1 oz. (200 g) Castle Special B malt (120 °L)
3.5 oz. (200 g) Thomas Fawcett pale chocolate malt (200 °L)
5.36 AAU Hallertau pellet hops, (1.34 oz./38 g at 4% alpha acids) (60 min.)
Wyeast 3068 (Weihenstephan Weizen) or White Labs WLP300 (Hefeweizen Ale) yeast
Step by Step
Mill the grains and dough-in targeting a mash of around 1.5 quarts of water to 1 pound of grain (a liquor-to-grist ratio of about 3:1 by weight) and a temperature of 152 °F (67 °C). Hold the mash at 152 °F (67 °C) until enzymatic conversion is complete. Infuse the mash with near boiling water while stirring or with a recirculating mash system raise the temperature to mash out at 168 °F (76 °C).
Sparge slowly with 170 °F (77 °C) water, collecting wort until the pre-boil kettle volume is around 6.5 gallons (24.4 L) and the gravity is 1.062 (15.3 °P).
The total wort boil time is 90 minutes, which helps reduce DMS in the finished beer and increases melanoidin formation. Add the bittering hops with 60 minutes remaining in the boil. I skip using kettle finings in this beer. Chill the wort rapidly to 62 °F (17 °C), let the break material settle, rack to the fermenter, pitch the yeast and aerate thoroughly. The proper pitch rate is three packages of liquid yeast or one package of liquid yeast in an appropriate starter.
Ferment at 62 °F (17 °C) until the beer attenuates fully. With healthy yeast, fermentation should be complete in a week, but don’t rush it. The cooler than average ale fermentation temperature can extend the time it takes for complete attenuation. Rack to a keg and force carbonate or rack to a bottling bucket, add priming sugar, and bottle. Target a carbonation level of 2.5 to 3 volumes.
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